Verbind(ster)

Nieuwsgierig stap ik de winkel binnen. Wat ga ik tegenkomen? Het is stil. De achterdeur staat open, een koele luchtstroom mengt zich samen met mij door de warme ruimte. Niemand daar. Ik sta stil, luister. ‘Goedemiddag’ zegt een stem, dichtbij mij. Ik schrik, niemand te zien. 

Een paar seconden luister ik naar de stilte. ‘Goedemiddag’ zegt de stem opnieuw. Ineens zie ik haar, relax zittend achter de toonbank. Ze ziet mij. ‘Goedemiddag’ antwoord ik relax terug. ‘Wat kan ik voor je betekenen’ vraagt ze kalm. Ze blijft zitten, ik wandel rustig naar haar toe.

‘Ik zoek iets warms’. Ik zie een twinkeling in haar ogen, haar gezicht blijft strak. ‘Iets warms? Met dit weer? Waarom?’ vraagt ze verbaasd. Ik antwoord. Langzaam staat ze op en vraagt ‘Wat ga je in dat koude land doen?!’

Ik voelde irritatie en hoorde mezelf denken ‘zij moet toch naar míj toe komen in plaats van ik naar haar?’ Deze gedachte verdween als sneeuw voor de zon door haar openhartige vragen. Voor ik het wist vertelde ik haar álles en kocht voor 352 euro aan kleding.

>>>>> Wist je dat je 25% meer omzet laat liggen? Klik hier <<<<<

Waarom ik bij haar kocht? Het antwoord is simpel. Omdat ze me zág, hóórde, mij haar visie en advies gaf, zich met mij verbónd, oprecht, écht. Voor mij was ze geen verkóópster maar een ster in het verbínden, tussen haar, mij en de kleding.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!