Verkopen is kinderlijk makkelijk

Dat bewijst Thijs uit Lelystad, hij is 13 jaar.

Het ene moment loopt hij met zijn rugzak over het winkelplein op weg van school naar huis, het andere moment staat hij op het podium van Stichting Ondernemersfonds Lelystad Centrum. Hoe dat gebeurde?

Vorige week ontmoette ik Thijs terwijl ik in het centrum van Lelystad mijn vlog aan het maken was ter voorbereiding op mijn lezing aan de binnenstad ondernemers. Ik zag een jongen langzaam aan me voorbij lopen. Ineens stopte hij, drentelde wat en stapte vervolgens resoluut op me af. ‘Bent u vlogger?’ vroeg hij nieuwsgierig. Verwachtingsvol keek hij mij aan en wachtte met wapperende haren geduldig mijn antwoord af.

Thijs wilde mij niets verkopen. Het was niet zijn doel om voordeel te halen uit onze ontmoeting. Wat hij wilde waren antwoorden omdat het nieuwsgierige jongetje in hem dat wílde, dat onbevangen jongetje met zijn oprechte interesse. We raakten in gesprek, ook over winkelen. 

>>>>> Wist je dat je 25% meer omzet laat liggen? Klik hier <<<<<

Gisterenavond stond Thijs naast mij op het podium, vertelde zijn verhaal en gaf de winkelondernemers tips. Hoe wonderlijk kan het leven lopen wanneer je luistert naar dat kleine kinderstemmetje in je en dóet wat je wérkelijk wilt. Gevolg: dichter bij jezelf en dichter bij anderen. Wat dat met je winkel doet hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. ;)

Advies van Thijs: ‘persoonlijke vragen stellen, het gezellig maken, want anders gaan de klanten weg.’ Zo simpel is het. 

Wat Thijs kan kun jij toch ook?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!