Ontbijtbordje op de grond

Het is bijna middernacht. Ik schrik me rot, ineens besef ik dat ik geen hotel heb geregeld. Waar moet ik nu slapen? Ik pak mijn mobiel, mijn oog valt op Hotel Hogerhuys in Noordwijk aan Zee. Helaas, tot 23:00 te bereiken. Shit! Ik probeer het toch. Ik hoor een stem, iemand neemt op.

Een hartelijk klinkende mannenstem zegt ‘Als u direct komt dan wacht ik nog wel even op u, ik was net van plan naar huis te gaan.’ Bij aankomst geeft de man mij een hand en vraagt om mijn kaartje. ‘Ach, die inschrijving komt morgen ook wel’ zegt hij rustig terwijl hij mij de kamersleutel overhandigt. Mijn maag knort. ‘Weet u of er in de buurt nog een restaurantje open is waar ik wat kan eten?’ Hij fronst zijn wenkbrauwen, wijst richting zee en legt me uit waar ik misschien nog wel een kans maak.

Met twee veroverde broodjes kroket wandel ik terug naar mijn hotel. Voor mijn kamerdeur staat een ontbijtbordje op de grond met een broodje zalm en een broodje kaas, zorgzaam verpakt in folie. Daarop ligt een briefje. ‘Ik denk dat u niets meer heeft bekomen, bij deze nog iets.’

Dit familie hotel heeft het helemaal begrepen. Ze denken en handelen buiten de lijntjes en investeren in hun klanten zodat zij zich meer dan welkom voelen. Gefeliciteerd! 
#goudenshop

Shop Academy -GoudenManager

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!