Het middle management, daar gaat ie fout

Een empowerde organisatie, het ideale plaatje. Iedereen werkt vanuit hetzelfde ‘geloof’, stimuleert en coached elkaar op de ‘wat’ en de ‘hoe’. Eén grote blije familie, prachtig! Maar is dat ook écht zo?

Veelal heerst er binnen een empowerde organisatie verwarring en onvrede. ‘Boosdoeners’ zijn de middle managers. Waarom? Zij hebben geen tijd om hun organisatie empowered leiding te geven. De druk van boven en onder zorgt daarvoor. Middle managers hebben hun eigen regels, los van dat beleid, met botsende cultuurverschillen tot gevolg.

Directies, willen jullie een succesvolle empowerde organisatie en de vinger achter de middle managers krijgen? Geef ze meer ruimte, tijd en geld om hun organisatie werkelijk te empoweren. Om van hun teams GoudenTeams te maken zodat empowerment door alle lagen van het bedrijf kan stromen, zonder blokkades.

Een kortstondige verandering in je onderneming teweeg brengen is niet zo moeilijk. Het is lastiger om een empowerde cultuur opgang te brengen die als een Lemniscaat ∞ langdurig door blijft gaan.

Empower de middle manager, dan gaat ie goed!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!