Ik vind jou leuk

Vrijwel alle winkelverkopers maken elke dag dezelfde klassieke fout waardoor er veel omzet verloren gaat. Ze zijn te haastig en te veel gefocust op de producten en verkoop!

Systemen en procedures, dat zijn de boosdoeners waardoor er bij veel verkopers geen tijd meer is om klanten oprecht vanuit het hart te helpen. Althans, dat zeggen de verkopers. Maar weet je? Er is tijd genoeg! Alleen staat men er onvoldoende bij stil. 

>>>>> Wist je dat je 25% meer omzet laat liggen? Klik hier <<<<<

Stel, je bent een klant en vertelt de winkelverkoper dat je een paar nieuwe schoenen zoekt voor het examenfeest van je zoon. Wat zou het effect zijn als de verkoper gemeend en spontaan zou zeggen, ‘Gefeliciteerd, leuk! Wat voor examen heeft hij gedaan?’

Precies, je voelt je gehoord en gezien. Dus, sta eventjes stil bij je klant. Het verbetert de relatie en verhoogt de gunfactor waardoor klanten sneller bij jou kopen. Helaas komen de meeste verkopers niet verder dan, ‘wat voor schoenen zoekt u?’

Neem die extra paar seconden. Maak oogcontact, richt je hart op die van je klant en denk bij jezelf ‘ik vind jou leuk.’ Spreek het kind aan in jezelf en steek eens onbevangen je hand uit. Wie weet geeft de klant je zomaar ineens een hand terug terwijl jij jezelf hoort zeggen, ’hartelijk welkom in onze winkel, wat leuk dat je bij ons komt’.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!