Geef, en ontvang.

Als een ‘King of the Road’ zit ik trots achter het stuur van mijn vers gekochte nog lege camper, de Hymer eXsis. Op weg naar Obelink in Winterswijk, specialist in kamperen & outdoor, het grootste aanbod van Europa, 72.500 vierkante meter kampeerplezier. Spullen genoeg om de eXsis flink mee te vullen, daar wil ik wel een uurtje voor sturen.

Aangekomen bij het kampeerparadijs parkeer ik eXsis op een camperplek, stap uit en loop af en toe even omkijkend verwachtingsvol richting winkel. Wat zal ik allemaal gaan kopen? Mijn boodschappenlijst wordt steeds langer. ‘Obelink pakt uit’ zie ik ergens staan. Dat komt mooi uit, ik pak ook uit, ik voel een match.

Ineens bedenk ik me, ‘Kut, geen mondkapje. Normaal heb ik ze in het dashboard kastje liggen, maar ja, eXsis is nog leeg, dus ook geen mondkapjes. Shit, wat nu? Ach, die zullen wel bij de entree liggen.’

Bij binnenkomst zie ik een vriendelijk ogende vrouw achter een plexiglazen plaat zitten. Mijn oog valt op een A4tje met de tekst, ‘Mondkapjes 2 euro 95’. Ineens voel ik mijn kooplustige enthousiasme als sneeuw voor de zon verdwijnen en plaats maken voor een donderbui aan heldere hemel.

‘Hoezo moet ik betalen voor mondkapjes? Ik kom hier mijn geld brengen en kom ook nog eens van ver. Ach, zij kan er ook niets aan doen, dus waarom boos worden? Dan heb ik gelijk wat mondkapjes op voorraad, prima toch?’ Deze gedachten maakten mijn hoofd weer licht.

De vrouw overhandigde mij een mondkapje. ‘Dat is dan 2 euro 95’. Ik bleef stil. Per stuk? Dat prulletje koop ik bij Bol voor 0.06 cent!! Weg licht. Met een zwarte rookpluim boven mijn hoofd reken ik zwijgzaam af, stap aangeslagen de winkel binnen en koop alleen nog maar het hoogst noodzakelijke.

Ondernemers in Nederland, laat zien dat je blij bent dat klanten naar jouw winkel komen. Verras ze, leg ze in de watten. Geef ze dat mondkapje cadeau! Die 0.06 cent investering levert zoveel méér op dan 2 euro 95.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!