Doe het

“Beste Pieter van Vollenhoven, mijn vrouw heeft uw Yamaha vleugel gekocht maar was enorm teleurgesteld toen ze besefte dat die aankoop in haar droom bleek te zijn. Vraag: heeft u een Yamaha vleugel en is die te koop?”

Wachtend op mijn operatie in het Radboud ziekenhuis besloot ik Pieter dat persoonlijke briefje te sturen. Adres: Paleis het Loo te Apeldoorn, dat komt vast wel aan. Hup, postzegel erop en posten die brief.

Zes weken later werd ik gebeld door de secretaris van Pieter. “We hebben uw brief ontvangen en vonden het een super leuke vraag. Pieter heeft inderdaad een Yamaha vleugel maar die is niet te koop. Daarom hebben we voor jullie een afspraak gemaakt met de directeur Yamaha Benelux.”

Aangekomen in de foyer van het glanzende hoofdkantoor vol glimmende vleugels stond een grimmig ogende man ons bovenaan de trap op te wachten. Met wijzende vinger en op boze toon zei hij tegen mijn vrouw, “u heeft een hele grote fout gemaakt.” We schrokken ons rot. Met bulderende lach zei hij er direct achteraan, “u had over mij moeten dromen!”

Een paar uur later zaten we weer in de auto. “Knijp me even, is dit een droom?” Ineens was zij de trotse eigenaar van een fonkelnieuwe Yamaha vleugel die alleen nog even op het podium moest staan van het North Sea Jazz festival. Wereld artiesten, waaronder Herbie Hancock, showden hun talent en bespeelden zwetend ‘haar’ vleugel. Al jaren lang volgen de pianoleerlingen van mijn vrouw hun muzikale hart aan diezelfde vleugel.

Leef je droom, doe het! 

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!