Klanten betalen jouw hypotheek.

Afgelopen veertien dagen was ik te gast op Curaçao, door Building Depot uitgenodigd om mijn seminar ‘Serka di bo kliente’ te komen geven, ‘Dichter bij je klant’. Een prachtige gelegenheid om de winkels in Willemstad te bezoeken. Ik was onder de indruk van de hartelijkheid, maar veel verder dan ‘bon dia, kan ik u helpen’ kwamen de meeste verkopers niet. Ik miste de spirit om mij als klant te willen leren kennen en mij blij te maken met een aankoop. Ieder mens wil gezien en gehoord worden, wereldwijd. Mijn missie was helder, mijn taak concreet. Dus ben ik bij Building Depot aan de slag gegaan.

“Als mede-werker ben je mede-eigenaar van het bedrijf waar je werkt. Want klanten betalen de hypotheek van jouw huis, het eten voor jouw gezin, de electra rekening, jouw vakantie, jouw auto, jouw biertjes in de kroeg. Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het resultaat van jullie bedrijf, voor elkaars geluk. Wees niet bang voor jouw rol als mede-eigenaar, jouw visie, jouw gedrag. Het is jouw persoonlijke verantwoordelijkheid jouw collega’s hierop te attenderen, elke minuut, uur, dag en week.”

Dit is overigens niet alleen op Curaçao van toepassing. Maar ook in Nederland, Suriname, Costa Rica Sint Maarten, Filippijnen, Indonesië, Nieuw Zeeland of waar ook ter wereld. Dus.. help jouw mede-eigenaren, je zakenpartners, en geef ze de spirit.

Maak ze blij!!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!